Kvalitní okna, dveře a venkovní stínění LOMAX za akční ceny pouze do konce října

Kvalitní okna, dveře a venkovní stínění LOMAX za akční ceny pouze do konce října

Komerční sdělení | Středa, 07. září 2022 |

Přidat na Seznam.cz

Skoro polovina Čechů chce kvůli vysokým cenám energií investovat do bydlení. Za zbytečnými energetickými ztrátami totiž často stojí staré či nekvalitní domovní příslušenství, kdy například stará okna propustí až 30 % tepla. Aby lidé do kvalitního pláště domu mohli investovat ještě tento rok, nabízí společnost Lomax až do konce října všechny své produkty za akční ceny, které pomohou zkrotit vysokou inflaci.

Na investice do bydlení se nevyplatí čekat. To potvrzuje i průzkum Asociace českých stavebních spořitelen, podle kterého je 49 procent Čechů kvůli vysokým cenám energií více motivováno investovat do úsporných řešení v bydlení. Domácnosti totiž mohou kvůli zbytečným tepelným únikům zaplatit ročně na energiích až o několik tisíc korun navíc. V delším časovém horizontu se tak peníze investované do úsporných opatření vrátí zpět.

Inflace by podle prognózy České národní banky měla dále růst a dostat se až nad 20 %. „Protože se kromě vysokých cen energií musíme navíc potýkat také s inflací, připravila společnost Lomax pro zákazníky podzimní akci. Všechny výrobky budeme až do 31. října 2022 poskytovat za zvýhodněné ceny, které pomohou zkrotit současnou inflaci," vysvětluje Petr Přichystal, marketingový manažer společnosti Lomax, která se věnuje výrobě garážových vrat, venkovního stínění, dveří a oken.

DrevoaStavby.cz | Kvalitní okna a dveře LOMAX

obr.: Investujte do úsporného bydlení a snižte náklady za energie. Foto: LOMAX

Nejdříve zkontrolujte izolaci oken a dveří


Letošní zimu se bude převážná většina lidí snažit omezit vytápění. Důležité proto bude zajistit místa, kterými by teplo mohl zbytečně unikat. Odborníci například upozorňují na to, že stará okna mohou propustit až 30 % tepelné energie. Je to dáno tím, že těsnění v profilech se po určité době, zejména vlivy rozmarů počasí, ale také kvůli častému používání, opotřebuje.

Problém s tepelně-izolačními vlastnostmi přitom uživatel odhalí lehce – pouhým přiložením ruky. Pokud je cítit závan studeného vzduchu, je nutná oprava či výměna.Horšími tepelně-izolačními vlastnostmi se po nějaké době vyznačují zejména okna a dveře vyrobené ze dřeva. „Předejít těmto problémům pomáhá kvalitní materiál, který je pevný a tuhý. Takové parametry splňují zejména okna a dveře z hliníku," radí Přichystal.

DrevoaStavby.cz | Kvalitní okna a dveře LOMAX

obr.: Zaměřte se na výměnu oken a dveří s výbornými tepelně-izolačními vlastnostmi. Foto: LOMAX

U oken nezapomínejte ani na stínění


Podle Přichystala se však zejména v posledních letech nejoblíbenějším úsporným řešením stala instalace venkovního stínění. V zimě totiž zatažené stínění funguje jako izolace skla. „Nejúčinnější jsou v tomto ohledu venkovní rolety, které dokáží snížit náklady na topení až o 10 %. Díky jejich konstrukci uniká teplo podstatně pomaleji, a navíc zajistí dokonalé zatemnění interiéru," vysvětluje Přichystal.

Energeticky úsporných výhod venkovního stínění si navíc uživatelé mohou užívat i v létě. Pro toto období jsou vhodné zejména venkovní žaluzie, jež díky lamelám umožňují množství světla, které vpouští do interiéru, regulovat. Stále však při plném zatažení zvládnou zadržet až 96 % slunečního svitu a tím domácnost pasivně chladí. Teplotu v interiéru dokážou snížit až o 10 stupňů. Jsou proto skvělou náhradou za klimatizaci, která je energeticky i finančně velmi náročná na provoz.

DrevoaStavby.cz | Kvalitní okna a dveře LOMAX

obr.: Venkovní rolety zabraňují únikům tepla a zároveń izolují od okolního hluku. Foto: LOMAX

Nepodceňte zimu, která proudí z garáže


Uživatelé, kteří mají garáž spojenou s domem, by měli ohlídat také izolaci garážových vrat. Studený vzduch z garáže totiž může pronikat do vedlejších místností a ovlivňuje také teplotu v patře nad garáží.Garáž by přesto neměla být přímo vytápěná, ale jen dobře izolovaná. „Nejjednodušší způsob zateplení garáže představují kvalitní garážová vrata. Eliminují takzvané tepelné mosty, kvůli kterým teplo zbytečně uniká, jejich křídla či sekce jsou navíc navrženy tak, aby co nejlépe izolovaly," uzavírá Přichystal.

DrevoaStavby.cz | Kvalitní garážová vrata LOMAX

obr.: I garážovými vraty může unikat teplo, zvažte proto jejich izolaci či výměnu. Foto: LOMAX

Více informací o kvalitních výrobcích LOMAX→

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Okna, dveře, výplně”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop