Skryté zárubně a dveře DORSIS  – jak vybrat ty správné?

Skryté zárubně a dveře DORSIS – jak vybrat ty správné?

Komerční sdělení | Pondělí, 22. květen 2023 |

Přidat na Seznam.cz

Už několik let vládne modernímu bydlení trend směřující k minimalismu. Estetická čistota a elegance se prosazuje nejev v exkluzívních projektech, ale stále častěji i v dřevostavbách. Důkazem toho jsou stále běžnější instalace dveří se skrytými zárubněmi Dorsis.

Minimalismus totiž neznamená jenom mít v interiéru málo nábytku - je to přístup, který vede k souladu všech interiérových prvků na bázi střídmosti a elegance, k čemuž jsou například dveře se skrytou zárubní Dorsis naprosto ideální. Umožní srovnat dveře a zárubeň do jedné roviny se zdí, což sice zní jako detail, ale ve skutečnosti vnese do interiéru zcela nový charakter.

DrevoaStavby.cz Jak a podle čeho vybrat dveře Dorsis

obr.: Dveře se skrytou zárubní Dorsis – můžeme vybrat z téměř nekonečné řady možností povrchů a barev – zde například ořech nebo lamelová dubová stěna. Zdroj: Dorsis

Proč skrývat dveřní zárubeň do zdi?


Pravda, zvyk je železná košile a v historických domech hrají dveře se zárubní svou designovou roli, v moderních interiérech ale spíše oceníme možnost skrýt zárubně a „vyčistit" dveřní prostor. Nezapomeňte také na to, že skryté zárubně umožní zachovat co největší průchodnost dveřního prostoru.

„Podstatou úspěchu dveří a zárubní Dorsis je vlastně paradox - jejich skutečná kvalita je v tom, že finální produkt v místnosti není vidět. Zárubeň a panty jsou zcela skryté ve zdi, mezi dveřmi a zdí je viditelná pouze tenká spára," říká Jan Krejčí, jednatel společnosti Dorsis. „Na zákazníkovi zbývá pouze rozhodnutí o designu samotného dveřního křídla."

DrevoaStavby.cz Jak a podle čeho vybrat dveře Dorsis

obr.: Dorsis Fortius 52 můžete mít s dřevěnou dýhou, bílé či barevné, s betonovou stěrkou či třeba tapetované, cílem je nechat dveřní plochu splynout s okolní zdí. Zdroj. Dorsis

Každý interiér si zaslouží řešení na míru


Chcete dveře až ke stropu? V pořádku. Potřebujete skryté zárubně v podkrovních místnostech nebo oddělit denní a noční zónu bytu? Vše je možné. Dveře se skrytými zárubněmi nabízejí řadu řešení, nebojme se využít je do posledního detailu, konečný výsledek se jistě vyplatí. Dveře se skrytou zárubní můžete instalovat ve zděných domech, dřevostavbách i do běžných sádrokartonových příček.

Proč volit dveře a skryté zárubně Dorsis?


  • Jedná se o ucelený koncept zárubeň/dveře - to zajistí dlouhodobou spolehlivost a pevnost, ani dveře větších rozměrů se proto nedeformují a nekroutí
  • Dveře mohou být vysoké až 3500 mm, tedy určitě až ke stropu ve většině běžných interiérů, s nadpražím či bez něj. Problémem nejsou ani šikmé střechy podkrovních prostor.
  • Konstrukce a dostatečná tloušťka dveří 52 mm umožňuje instalovat i volitelné nadstandardní doplňky, například skryté samozavírače, dveřní zarážky či elektrické otevírání.
  • Ohromná variabilita designů a povrchů zajistí, že dveřní křídlo bude korespondovat s charakterem interiéru vašeho domu či bytu.

DrevoaStavby.cz Jak a podle čeho vybrat dveře Dorsis

obr.: Akustická varianta dveří Fortius Akustik vypadá úplně stejně jako běžná verze, lze ji tedy instalovat do kterýchkoliv místností v interiéru. Zdroj: Dorsis

Dveře se skrytými zárubněmi ale nezvyšují jen estetickou kvalitu interiéru. K dispozici máme varianty, které splňují i další přidané požadavky - nejčastější je oddělení denní a noční zóny bytu využitím dveří Fortius Akustik, které dokážou snížit zvukovou průchodnost až o 37 decibelů - to znamená praktickou eliminaci běžného večerního hluku, což oceníte hlavně u dětských pokojů a ložnic. Jedinečné jsou také bezzárubňové bezpečnostní dveře Fortius Safety, které vám umožní využít eleganci skryté zárubně už při vstupu do vašeho domu.

Design dveří v hlavní roli


Ano - vybrat si správný design a barvu dveří je pro nás často důležitější, než konstrukce. Právě dveře se skrytými zárubněmi nám dávají možnost rozhodnout se, jakou roli mají dveře v interiéru hrát - chceme, aby dveře zcela splynuly se zdí, mají být ve stejném designu jako okolní nábytek nebo mají připoutat pozornost zcela odlišnou barevností nebo kamenným obkladem?

Efektního dojmu dosáhnete, necháte-li dveře zcela splynout se zdí - stačí dveřní křídlo opatřit stěrkou nebo tapetou ve stejné barvě či designu, jaký má okolní zeď. Výjimkou není ani použití kamenného obkladu či betonové stěrky, finální dojem je skutečně neuvěřitelný.

Přírodní dýha na dveřích představuje pochopitelnou klasiku - barevnost kvalitní přírodní dýhy do interiéru vždy vnese příjemný pocit zabydlenosti. Naprosto jedinečnou estetiku nabízí prémiové řešení Dorsis Woody. Jedná se o dveře s rámovou zárubní srovnanou v jedné rovině se stěnou, což ocení zejména stavitelé, kteří chtějí kombinovat moderní design s klasickými interiérovými prvky. Dýha použitá na zárubeň je ze stejného kmene, jako dveře, celá plocha má tak stejnou barvu a kresbu.

DrevoaStavby.cz Jak a podle čeho vybrat dveře Dorsis

obr.: Důležitá je variabilita konceptu Dorsis. Dveře mohou být až ke stropu, s nadpražím či šikminou, přesně na míru a potřebám konkrétního prostoru. Zdroj: Dorsis

„Volba povrchu dveří je plně v rukou zákazníka, naším úkolem je vyrobit perfektní produkt, jehož technickou kvalitu a spolehlivost oceníte nejen při instalaci, ale i v následujících letech. Vzýváme minimalismus a design, ale nikdy neustupujeme od nároků na prémiovou kvalitu a řemeslo," dodává Jan Krejčí z Dorsisu.

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Okna, dveře, výplně”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop