Tisk
Konference Dřevěné stavění již tento čtvrtek

Konference Dřevěné stavění již tento čtvrtek

Michal Babor | Úterý, 20. září 2011 |

Přidat na Seznam.cz

Stěžejními tématy letošní konference Dřevěné stavění, která proběhne 22. září v rámci veletrhu FOR ARCH, budou ekonomické a energetické aspekty dřevostaveb, problematika konstrukce fasád a zkušenosti ze zahraničí.

Označení „nízkoenergetický" nebo „pasivní dům" je dnes prakticky synonymem pro moderní bydlení. Za posledních deset let se toto téma posunulo z kruhů vášnivých teoretiků do reálné podoby, kterou respektují odborníci i legislativa. Naše republika se již může pochlubit celou řadou zajímavých projektů. Firmy, které byly před několika lety pionýry v této oblasti výstavby, jsou dnes vyspělými společnostmi s jasnými cíli a zaručenou kvalitou.

„Spotřeba energie provozem budovy je nejvyšší položkou za dobu provozu budovy a je proto první na řadě ji řešit. Proto energeticky úsporné domy. Dále nesmíme zapomenout na tzv. šedou energii, kterou jsme museli vynaložit na její stavbu, renovaci, rekonstrukci a demolici. Proto je důležité sledovat i to z čeho je stavba postavena, jak je variabilní, jak dlouho bude sloužit atd. Proto je velmi důležité sledovat novinky a trendy ve stavebnictví," dokládá význam konference Jan Řežáb, jeden z přednášejících.

Budujeme dřevěný most

6. ročník odborné konference Dřevěné stavění se uskuteční v rámci odborného doprovodného programu souběžně pořádaného 6. veletrhu progresivního stavění ze dřeva FOR WOOD a klade si za cíl přispět ke stavbě pomyslného mostu spojujícího břeh dosavadních, u nás tradičních, konstrukcí s břehem moderního stavění, kde má dřevo nezastupitelnou dokonce stále posilující pozici. V rámci programu celodenní konference se účastníci seznámí s příspěvky na téma Energie, CO2, ekonomické aspekty; tepelná izolace, průvzdušnost a difuze fasád dřevěných budov a chybět nebudou ani zajímavé příklady zahraničních realizací.

Více informací a on-line registrace na www.forarch.cz/ds. Chcete se podělit s dalšími odborníky o Vaše zkušenosti nebo se naopak zeptat? Přijďte se zapojit do diskuze. Srdečně Vás zveme!

Mgr. Michal Babor

Z životní dráhy učitele, kterým jsem chtěl být snad už v peřince, jsem před drahnou řádkou let zběhl do sféry časopisů o bydlení. Ze zaměstnance jsem se před deseti lety stal zaměstnavatelem, ale redakční práci zůstávám věrný...

Nejnovější články autora

Vaše komentáře (0)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Zajímavosti”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop