Tisk
Hatra z masivního dřeva hotova. Podívejte se na finální stav

Hatra z masivního dřeva hotova. Podívejte se na finální stav

Michal Babor | Pondělí, 10. říjen 2011 |

Přidat na Seznam.cz

Eko-centrum pařížských zahradních architektů Hatra, které se stavělo v Paříži z vrstvených panelů z masivního dřeva (informovali jsme), bylo před několika dny dokončeno. Nyní se můžete podívat, jak vypadá finální stav.

Budova dosahuje výšky 12 m. Záměrem investora bylo postavit ekologickou stavbu, a proto byly použity výhradně přírodní materiály. Konstrukce NOVATOP byla zvolena právě pro svoji ekologickou nezávadnost (vstupní materiály jsou certifikovány „natureplus") a pro možnost přímého využití pohledové kvality dřeva v interiéru.Velký význam pro rozhodování měla přesnost opracování jednotlivých komponentů, díky prefabrikaci s vysokou přesností všech detailů a díky velkoplošným formátům (až 12x2,5m) se totiž výrazně zkracuje doba výstavby a především se minimalizuje množství spojů na stavbě. Hrubá stavba v tomto případě byla otázkou čtyř dnů.

hatra04hatra05Hatra_-_01Hatra_-_02

Mgr. Michal Babor

Z životní dráhy učitele, kterým jsem chtěl být snad už v peřince, jsem před drahnou řádkou let zběhl do sféry časopisů o bydlení. Ze zaměstnance jsem se před deseti lety stal zaměstnavatelem, ale redakční práci zůstávám věrný...

Nejnovější články autora

Vaše komentáře (5)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Zajímavosti”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop