Tisk
Proč jsme si vybrali dřevostavbu

Proč jsme si vybrali dřevostavbu

Helena Petáková | Čtvrtek, 22. březen 2012 |

Přidat na Seznam.cz

„Návštěvy k nám jezdí jako do lázní,“ říká Petr, který bydlí s rodinou v montované dřevostavbě u Bystřice pod Hostýnem. „Před stavbou jsme navštívili několik vzorových domů z různých stavebních materiálů a ze všech nás nejvíc zaujala právě dřevostavba. Získala si nás rychlostí výstavby na klíč (cca pět týdnů) a především příjemným klimatem, které celý dům naplňuje.“

Za dodavatele si Petr zvolil společnost VS domy, která jako jediná vstřícně reagovala na všechny stavební úpravy budoucích majitelů, přestože se rozhodli pro typizovaný dům.

Jak naplnil dům očekávání rodiny?

P1010125.1„Nadmíru,“ říká Petr. „Bydlíme na větrné hůrce a počítali jsme s tím, že budeme například hodně platit za vytápění, ale naopak moc neprotopíme. V obývacím pokoji máme krbová kamna bez rozvodů, elektrické vytápění zapínáme jen sporadicky. Příjemné klima si celoročně užíváme zejména po příjezdu domů z klimatizovaných budov nebo hotelů.
Naše očekávání předčila také kvalita a výše standardu, který jsme ani nevyčerpali. VS DOMY byly asi o 20 procent dražší než průměr z oslovených firem. Přesto jsme se pro ně rozhodli a nezklamali jsme se. Když jsem přátelům řekl, že nám dokonce vrátili peníze, protože jsme nevyčerpali budget, nikdo mi nevěřil,“ chválí firmu Petr. Jeho snem je přidat k domu ještě malé křídlo s několika místnostmi a je s naprostou jistotou rozhodnut opět pro dřevostavbu i pro VS DOMY.

 A jak vidí realizaci domu dodavatel ing. Vladimír Kolařík?

P1030646.1"Přestože jsme společnost, která staví převážně domy podle individuálních požadavků zákazníků, PARVUS je dům, který se této charakteristice vymyká. Do dnešního dne jsme těchto domů postavili několik desítek nejen v ČR, ale i v Německu nebo ve Švýcarsku. V naší nabídce se tento dům objevil ke konci 90. let a stavíme jej dodnes v nezměněné podobě, pominu-li úpravy standardních skladeb konstrukcí a další úpravy, které souvisí s udělením prestižního Dokumentu národní kvality a mezinárodního certifikátu ETA.

1.12.1PARVUS sice vzhledem k velmi jednoduché dispozici a konstrukčnímu uspořádání nebyl nikdy naší vlajkovou lodí, na druhou stranu však zaujme příznivou cenou a uspokojí nároky na bydlení pro čtyřčlennou rodinu. Neuráží ani svým vzhledem a myslím si, že to všechno jsou důvody, proč je PARVUS naším nejčastěji stavěným rodinným domem."

 

 

Vaše komentáře (2)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Zajímavosti”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop