Tisk
Lehký dřevěný skelet: <small>Stavba nízkoenergetické dřevostavby od společnosti WOOD SYSTEM s.r.o.</small>

Lehký dřevěný skelet: Stavba nízkoenergetické dřevostavby od společnosti WOOD SYSTEM s.r.o.

Dagmar Šimonová | Středa, 03. prosinec 2014 |

Přidat na Seznam.cz

Prvním krokem realizace rodinného domu je výstavba základové desky. Protože investor požadoval dům v nízkoenergetickém standardu, je zvolena konstrukční metoda s izolovanou soklovou částí. Prvky lehkého dřevěného skeletu byly nejprve obráběny na tesárně, kde se připravily všechny spoje, následná montáž přímo na staveništi trvá zhruba tři až čtyři dny. Na dřevěný skelet je použito KVH řezivo základní dimenze 60 x 160 mm. Pro průvlaky, překlady a stropy pak dimenze silnější. Za povšimnutí stojí řešení stropu, který je k obvodovým konstrukcím připevněn pomocí vruty kotvených příložek...

Stropní trámy neprocházejí do obvodové konstrukce, čímž se podařilo zajistit perfektní neporušenou parobrzdnou obálku z OSB desek. Krov je vaznicový s dvěma plnými vazbami, střešní plášť tvoří skládaná betonová krytina. Z exteriéru je dům opláštěn dřevovláknitou izolací tloušťky 100mm, která je kotvena nerezovými sponami. Na dřevovláknitou izolaci je připevněn dřevěný rošt s obkladem ze sibiřského modřínu.

Následný technologický postup zahrnuje montáž výplní otvorů, aplikaci minerálních izolací a montáž a těsnění parobrzdné obálky z OSB desek, která plní i hlavní funkci příčného ztužení dřevěného skeletu. Následují vnitřní sádrokartonářské práce, montáž rozvodů rekuperace, elektroinstalace, vodoinstalace a dokončení domu v požadovaném rozsahu.

1011121314151617


Líbil se Vám článek?
gotop