Tisk
Těžký dřevěný skelet: <small>Stavba dřevostavby se společností TFH dřevěné skeletové domy</small>

Těžký dřevěný skelet: Stavba dřevostavby se společností TFH dřevěné skeletové domy

Dagmar Šimonová | Středa, 03. prosinec 2014 |

Přidat na Seznam.cz

Realizace domu je zahájena přípravou terénu a výstavbou základové desky. Na desku je postavena konstrukce těžkého skeletu z lepených hranolů a moderních tesařských styčníků přesně opracovaných pomocí CNC technologie. Konstrukce se vyznačuje pohledovou kvalitou, přesností opracování, tvarovou stálostí a nádherou masivního dřeva...

Trámy jsou natřené speciální šedou lazurou s příměsí kovových částic, tento nátěr je patrný jak v exteriéru tak interiéru domu. Na hotovou kostru domu se nasadí vaznicový krov pro klasickou sedlovou střechu.

Výplně obvodových stěn jsou realizovány z difuzně otevřeného systému, který přispívá ke stabilizaci teplot v interiéru. Díky němu má konstrukce stejně jako jiné systémy dřevostaveb výborné tepelně - technické vlastnosti minimalizující prostup tepla. Vynikající požární odolnost garantují použité dřevovláknité izolace. Difuzně otevřený systém střídají velké otevřené prosklené plochy, jejichž použití je pro těžký dřevěný skelet typické.

Na dokončovací práce exteriéru – bílá fasáda, navazují práce uvnitř domu. Ty postupují přes instalace, skladby podlah a předstěn až k finálním prvkům vybavení interiéru, jako jsou schodiště a koupelny. Dům je stavebními konstrukcemi koncipován jako nízkoenergetický, bez použití řízeného větrání s rekuperací. V zimních měsících plně využívá solárních zisků velkými prosklenými plochami. Primárním zdrojem podlahového vytápění a ohřevu teplé užitkové vody je tepelné čerpadlo vzduch voda, doplněné krbovou vložkou.

foto 1foto 2foto 3foto 4foto 5foto 6foto 7foto 8

 


Líbil se Vám článek?

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop