Tisk
Malá mobilní dřevostavba na klíč – skvělé bydlení na důchod

Malá mobilní dřevostavba na klíč – skvělé bydlení na důchod

Jitka Příhodová | Pátek, 20. říjen 2017 |

Přidat na Seznam.cz

Mobilní dřevostavby se těší stále větší oblibě. Mobilní dřevostavba je sice široký pojem, pod kterým se mohou skrývat nejrůznější domy, ale obecně mají několik věcí společných. Jedná se o ekologickou stavbu, můžete ji v případě potřeby přemístit, je obyvatelná celoročně a bude postavena velmi rychle. V tomto článku se blíže podíváme na malé a menší mobilní dřevostavby.

Malé mobilní dřevostavby jsou také velmi oblíbené. Pořizují si je sólisti, mladé páry i zmínění senioři. Nebo i větší rodiny jako rekreační chatu. Jedná se totiž o levné a nenáročné bydlení, které můžete často umístit i tam, kde by nešlo postavit klasický dům. A když už na daném místě nebudete chtít bydlet, jednoduše se přestěhujete i se svým domem.

Jednoduché a levné bydlení na důchod

Stáří a čas důchodu nás čeká všechny. Obecně se jedná o období, kdy lidem ubývá sil i finančních prostředků. Nejčastěji se senioři musí uskromnit, chtějí žít jednoduše a zároveň pohodlně. Ti moudřejší myslí i na ekologické dopady svých činů. To všechno splňuje malá mobilní dřevostavba. Pojďme si shrnout argumenty, proč je tento typ bydlení v posledních letech tolik oblíbený u lidí, které čeká brzký odchod do důchodu:

  • Levné pořízení. Malé mobilní dřevostavby jsou řádově výrazně levnější než klasické domy i jiné varianty. Nejedná se přitom o maringotku, ale inteligentně řešený prostor.
  • Ideální velikost na míru. Velikost si určujete sami podle svých potřeb. Čím menší stavba, tím levnější, nižší náklady, méně úklidu, rychleji se vytopí apod. Samozřejmě záleží na tom, kolik lidí v mobilní dřevostavě bude bydlet. Nejmenší dřevěné mobilní domky se vyrábějí cca v rozměrech 8 x 3 metry.
  • Rychlá výstavba. Mobilní dřevostavbu na klíč vám postaví velmi rychle. Dovezou ji na váš pozemek a během chvíle bude připravena k nastěhování.
  • Nízké měsíční náklady. Malý dům = nižší náklady. Samozřejmě záleží na vaší spotřebě, ale v malé mobilní dřevostavbě se dá bydlet opravdu velmi levně a zároveň pohodlně.
  • Dům můžete přestěhovat. V neposlední řadě můžete kdykoliv využít toho, že se jedná o mobilní dřevostavbu a svůj domek přestěhovat.

Mezi další výhody a zajímavé vlastnosti patří skutečnost, že nebudete nejspíše potřebovat stavební povolení, v domě se dá bydlet celoročně a vaše jediná příprava bude vytvořit rovné místo, kam se stavba umístí.

Na všechny dotazy vám samozřejmě odpoví výrobce a dodavatel mobilních dřevěných domů.


Líbil se Vám článek?

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop