Typový projekt moderní dřevostavby se přizpůsobí vašim přáním a požadavkům

Typový projekt moderní dřevostavby se přizpůsobí vašim přáním a požadavkům

Markéta Kristová | Úterý, 27. červenec 2021 |

Přidat na Seznam.cz

Nechcete ani u typového domu rezignovat na vlastní požadavky? Chcete si vybrat vlastní dispozici či barevnost a spolehnout se přitom na kvalitní technologii a služby? Pak je pro Vás dřevostavba "freestylka" ideálním řešením.


Dřevostavba na klíč, která se přizpůsobí

V portfoliu každého dodavatele dřevostaveb se najdou jeden dva projekty, které jsou v nabídce jednoznačnými favority. Takovým lídrem v nabídce studia Prodesi I Domesi je rodinný dům Futura Freestyle s tradičním obdélníkovým tvarem a sedlovou střechou, pod níž je umístěno podkrovní podlaží.

Přestože je Freestyle domem na klíč, byl už od začátku projektován tak, aby se dokázal přizpůsobit potřebám a požadavkům každého klienta. Veškeré změny probíhají ve spolupráci s architektem a klienti tak mají jistotu, že dům neztratí nic ze své estetiky či funkčnosti. Například Freestyle, kterou studio postavilo poblíž Jičína – v souladu s původní stodolou – je podélně zvětšená, což přidává na obytném prostoru.

Nestandardním prvkem jsou i rohové prosklené dveře, které prostor ještě více prosvětlují a lze je zcela otevřít ke vstupu na terasu volně přecházející do zahrady. Galerie v horním patře je jen částečně otevřená, v zadní části pak vznikla plnohodnotná místnost, sloužící jako ložnice s toaletou.

Dům Freestyle je postaven z masivních dřevěných panelů (CLT), které se vyrábějí pomocí CNC technologií a na místě stavby se pak jednotlivé elementy pro stěny, stropy i střechu smontují do výsledného celku. Unikátní systém založení stavby je vhodný i na svažité pozemky..

Futura Freestyle JičínFutura Freestyle Jičín

 

Futura Freestyle JičínFutura Freestyle Jičín

 

Futura Freestyle JičínFutura Freestyle Jičín

 

Foto dřevostavby v Jičíně: Jiří Šebek, Vizualizace půdorysů: Prodesi/Domesi


Rodinný nebo víkendový dům pro 3 – 4 osoby

Futura Freestyle je dřevostavba pro ty, kteří ani u typového domu nerezignovali na komfort moderního bydlení a design. Tato dřevostavba je o multifunkčním prostoru. Může sloužit jako rodinný nebo víkendový dům. Tato typová dřevostavba shrnuje poznatky o funkčním bydlení v moderní dřevostavbě a reaguje na aktuální trendy v oblasti individuálního bydlení.

Dřevostavba na klíč je navržena pro 3 – 4 osoby s dispozicí 3+kk a užitnou plochou 76,5m2. Díky platformě 2. NP lze užitnou plochu rozšířit až na 108m2 (4+kk). Celý dům je maximálně otevřen a propojen s exteriérem, zároveň však poskytuje potřebné soukromí.

Hlavní obytný prostor přízemí spojuje obývací pokoj s kuchyní a jídelnou. Pokračováním tohoto prostoru je terasa, která prodlužuje dům do zahrady skrz prosklenou stěnu. V druhé části dřevostavby se nachází zázemí a pokoje. V patře je možné realizovat samostatný pokoj, druhou koupelnu, pracovnu, pokoj pro hosty atp.

Futura-Freestyle-pohledFutura Freestyle Pulečná

 

Foto vzorové dřevostavby v Pulečném: Martin Zeman


Technické parametry

  • Název dřevostavby na klíč: Futura Freestyle
  • Realizace: Prodesi I Domesi
  • Konstrukční systém: vrstvené dřevo
  • Podlahová plocha (užitná): 107,80 m²
  • Zastavěná plocha: 88,50 m²
  • Dispozice: 3+kk / 3+1
  • Cena dřevostavby na klíč (vč. DPH): 5 180 000 Kč
  • Cena včetně základové desky: Ano

Futura Freestyle přízemíFutura Freestyle patro

 

Vizualizace půdorysů: Prodesi/Domesi

Chci se zeptat na více informací ohledně dřevostavby Futura Freestyle→


Atmosféra dřevostavby na vlastní kůži

Tato vzorová dřevostavba stojí v obci Pulečný, v nádherném prostředí pomezí Českého ráje a Jizerských hor. Zároveň také slouží jako „showroom" Futury Freestyle a umožňuje široké veřejnosti „testovací jízdu" v moderní dřevostavbě se vším všudy.

Jeho hosté tak mohou sami posoudit, jak se v podobné stavbě bydlí, ověřit si na vlastní kůži ergonomii jednotlivých prostor vybavených kvalitním nábytkem v moderním designu. Zároveň je pronájem určený každému, kdo má chuť okusit terapeutickou sílu dřeva a dobít si baterky v hezkém prostředí v rámci víkendového či delšího pronájmu.

Jan Lamr má s dřevostavbou Futura Freestyle také své zkušenosti. Když s manželkou přemýšleli, jak bude jejich budoucí bydlení vypadat tak věděli že nechtějí dům na rovině, také chtěli dřevo na fasádě. Další podmínkou bylo otevření hlavního obytného prostoru do krovu.

Jedním z důležitých faktorů byly i finance, které je tlačily k typovým domům. Když pak na veletrhu Dřevostavby viděli typový dům Futuru Freestyle a společnost Prodesi/Domesi jim nabídlo strávit slunečný víkend „na zkoušku" v Pulečném, bylo okamžitě rozhodnuto.

Projekt domu si kvůli pozemku nechali zrcadlově otočit, terasu pak vybudovali na obou stranách domu – jak u obývacího pokoje, tak u ložnice, navíc jí protáhli až ke vstupu na zahradu. Otočení projekt neprodražilo, stavba pak už samozřejmě byla o něčem jiném.

Hlavní obytný prostor otevřený do krovu byl jedním z hlavních důvodů, proč se stavebníci pro "freestylku" rozhodli. Interiér díky němu působí vzdušně a svěže.


Futura Freestyle
 

futura-freestyle-7

obr.: Dům je v opravdu prudkém svahu ale dům se sem dokonale hodí. Foto: Martin Zeman

futura-freestyle-2

obr.: Oproti původnímu projektu Futury Freestyle je dům zrcadlově otočený, terasy si ale stavebníci z praktických důvodů nechali vybudovat na obou stranách domu. Foto: Martin Zeman

futura-freestyle-3

obr.: Velkou výhodou pozemku je umístění v chatařské kolonii. Stavebníci ocenili především množství vzrostlých stromů, kterých se snažili zachovat co nejvíce. Foto: Martin Zeman

futura-freestyle-hlavni-obytna-mistnost

obr.: Hlavní obytný prostor "freestylky." Foto: Martin Zeman


Líbil se Vám článek?

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop