Novinka: Nízkoenergetické domy 3

Tisk
Novinka: <small>Nízkoenergetické domy 3</small>

Dagmar Šimonová | Středa, 06. červen 2012 |

Přidat na Seznam.cz

Nakladatelství Grada pro Vás připravilo knižní novinku - Nízkoenergetické domy 3, dílo Jana Tywoniaka a kolektivu autorů. Stavební řešení, technická zařízení, vzduchotěsnost nízkoenergetických a pasivních domů postupují rychlým vývojem. Nově jsou také diskutovány domy energeticky nulové a nezávislé. Proto kolektiv odborníků v čele s Janem Tywoniakem sestavil novou publikaci, která se této problematice velmi podrobně věnuje.


V první části kniha připomíná obecné souvislosti a popisuje kategorie budov z hlediska energetické náročnosti. Popisuje nová technická řešení a podrobněji se věnuje technickým systémům. Nechybí ani kapitola o malých fotovoltaických systémech pro budovy. V druhé části knihy autoři podrobně popisují příklady realizací z Česka, Rakouska a Německa. Jsou mezi nimi tři rodinné domy, dva bytové domy, mateřská a základní škola, ale i výzkumné centrum a revitalizace průmyslové čtvrti. Čtenáři jistě ocení komentované požadavky a doporučení nové tepelně-technické normy ČSN 73 0540-2 platné, od listopadu 2011.

Prof.Ing. Jan Tywoniak, CSc.Prof.Ing. Jan Tywoniak, CSc. je profesorem a zástupcem vedoucího Katedry konstrukcí pozemních staveb na Stavební fakultě ČVUT. Je autorem a spoluautorem technických norem v oblasti stavební tepelné techniky ČSN 7305040, TNI 730329 a TNI 730330 a dalších a aktivně se věnuje teorii navrhování nízkoenergetických a pasivních domů - pod záštitou nakladatelství Grada vyadal již předchozí dva díly publikace Nízkoenergetické domy.

Datum vydání: 22.05.2012
Formát / počet stran: 17×24 cm, 204 stran
Vydalo: nakladatelství Grada
Orientační cena: 399 Kč

 

Vaše komentáře (1)

Nejnovější články v kategorii “Literatura”

Více článků »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop