Obývací pokoj včera a dnes

Obývací pokoj včera a dnes

Dagmar Šimonová | Čtvrtek, 06. prosinec 2018 |

Přidat na Seznam.cz

Obývací pokoj prošel za posledních pár let poměrně velkou změnou. Do společenských prostor lidských obydlí vstoupila především vzdušnost a lehkost, začaly se násobit čtvereční metry a životní prostor se rozepjal až před dům, na velkou terasu. Pojďme si prohlédnout, jak to dnes vypadá v obývacím pokoji moderní rodinné dřevostavby.

Jak se změnil interiér obývacího pokoje?

  • Moderní obývací pokoj většinou postrádá velké množství úložných prostor, kterými se vyznačovaly obývací pokoje minulé doby.
  • Pryč jsou doby masivních obývacích stěn, kam se vešlo všechno od knih, porcelánových servisů, až po oblečení.
  • V iteriérech moderních obýváků nenajdema obrazy krajin v masivních rámech ani vázy z hutního skla.
  • V kurzu je při navrhování a zařízení obývacího pokoje nová moderna a minimalismus.
  • Trendem je sjednocení kuchyně, jídelny a obývacího prostoru do jedné místnosti, otevřené francouzskými okny na terasu.
  • Moderní je propojení obýváku s terasou co největším možným prosklením.
  • Každý si dnes může obývací pokoj zařídit podle toho, co má rád. Vášniví čtenáři jako knihovnu, milovníci TV jako domácí kino, workoholici s nezbytným pracovním prostorem, společenští lidé pro posezení s rodinou a přáteli. Někdo zase ocení krbová kamna nebo chce vychutnávat krásu výhledů do krajiny.

Posuďte sami...

nahled-moderni-obyvaci-pokoj-inspirace-design-nabytek-2nahled-moderni-obyvaci-pokoj-inspirace-design-nabytek-3nahled-moderni-obyvaci-pokoj-inspirace-design-nabytek-4nahled-moderni-obyvaci-pokoj-inspirace-design-nabytek-5nahled-moderni-obyvaci-pokoj-inspirace-design-nabytek-6nahled-moderni-obyvaci-pokoj-inspirace-design-nabytek-7nahled-moderni-obyvaci-pokoj-inspirace-design-nabytek-8nahled-moderni-obyvaci-pokoj-inspirace-design-nabytek-9nahled-moderni-obyvaci-pokoj-inspirace-design-nabytek-10nahled-moderni-obyvaci-pokoj-inspirace-design-nabytek-11nahled-moderni-obyvaci-pokoj-inspirace-design-nabytek-12nahled-moderni-obyvaci-pokoj-inspirace-design-nabytek-13

Inspiraci pro zařízení obývacího pokoje ve vaší dřevostavbě můžete načerpat také z našich redakčních návštěv nebo ankety Dřevostavba roku, kde naleznete další fotografie interiérů (nejen) obývacích pokojů, ve kterých se skutečně žije.

Vaše komentáře (1)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Design”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop