Tipy pro interiér obývacího pokoje z redakčních návštěv dřevostaveb

Tipy pro interiér obývacího pokoje z redakčních návštěv dřevostaveb

Lucie Němcová | Úterý, 04. červen 2019 |

Přidat na Seznam.cz

Na našich cestách po zdejším kraji a při návštěvách různých dřevostaveb nahlížíme do soukromých mikrosvětů jednotlivých obyvatel. Každý má svoji specifickou, neopakovatelnou esenci a nesčetněkrát odcházíme velmi inspirováni. Sáhli jsme proto do archivu a vytáhli pár bonbónků na téma obývací pokoj, které mohou přinést zajímavé nápady i vám.

Krb jako zdroj tepla funguje více než skvěle. Pro období, kdy není potřeba rozdělávat oheň, ale teplota ještě klesá poměrně dost nízko, je možné využívat pro ohřátí vzduchu také malé infrapanely – nenápadné bílé čtverce na stropě.

skola-interieru-z-redakcnich-navstev-drevostaveb-interier-obyvaci-pokoj-nabytek-doplnky-krb

Zajímavým detailem jsou i praktické zásuvky v podlaze, díky kterým není třeba tahat prodlužovací kabely přes půl místnosti.

skola-interieru-z-redakcnich-navstev-drevostaveb-interier-obyvaci-pokoj-nabytek-doplnky-podlahove-zasuvky-1skola-interieru-z-redakcnich-navstev-drevostaveb-interier-obyvaci-pokoj-nabytek-doplnky-podlahove-zasuvky-2

Sedací souprava pro tento obývací pokoj vznikla na míru. I proto se pyšní praktickými úložnými prostory a nápaditou knihovnou v jejích zádech. Není nad funkční design.

skola-interieru-z-redakcnich-navstev-drevostaveb-interier-obyvaci-pokoj-nabytek-doplnky-chytre-ulozne-prostory

skola-interieru-z-redakcnich-navstev-drevostaveb-interier-obyvaci-pokoj-nabytek-doplnky-krbova-vlozka-1

Krbová vložka je zejména v zimě přirozeným centrem obývacího pokoje. V této dřevostavbě si jej obyvatelé mohou vychutnávat o to víc, protože je ohniště přístupné i z druhé strany – z prostoru jídelny.

skola-interieru-z-redakcnich-navstev-drevostaveb-interier-obyvaci-pokoj-nabytek-doplnky-krbova-vlozka-2

Zemitá přírodní barevnost je v domě s dřevěnou konstrukcí vždy tou správnou volbou. Nic se nemá přehánět, proto stačí k přirozené barvě a struktuře dřeva doplnit jen bílou a tlumené vzory šedé a vínové.

skola-interieru-z-redakcnich-navstev-drevostaveb-interier-obyvaci-pokoj-nabytek-doplnky-sedaci-souprava

Bezrámově zasklená panoramatická okna rámující malebný výhled do okolní krajiny jsou čím dál oblíbenějším prvkem moderních dřevostaveb. Dovést k dokonalosti je můžeme širokým parapetem, který současně poslouží k sezení. Pak už stačí jen hrnek s dobrou kávou a siesta s dech beroucím výhledem může začít.

skola-interieru-z-redakcnich-navstev-drevostaveb-interier-obyvaci-pokoj-nabytek-doplnky-velkoformatove-okno

Masivní dřevěné panely mohou být v interiéru krásným estetickým prvkem. Jak je vidět, elegantně poslouží i jako podklad menší domácí galerii. Svou jemnou kresbou harmonicky ladí i s extravagantním uměním.

skola-interieru-z-redakcnich-navstev-drevostaveb-interier-obyvaci-pokoj-nabytek-doplnky-drevene-oblozeni-sten-moderni-obrazy

skola-interieru-z-redakcnich-navstev-drevostaveb-interier-obyvaci-pokoj-nabytek-doplnky-domaci-kino

Velmi praktickým a stále více využívaným vybavením obýváku je projektor s velkým plátnem. Kdykoli máme chuť si zajít do kina, nemusíme opouštět pohodlí domova. Po skončení promítání stačí plátno srolovat do nenápadného boxu a místnost vypadá zase jako předtím.

skola-interieru-z-redakcnich-navstev-drevostaveb-interier-obyvaci-pokoj-nabytek-doplnky-domaci-kino-tv

Bílá vnese do interiéru světlo, prostor a eleganci. Navíc podtrhne jakékoli další doplňky. V obývacím pokoji může svoje místo najít třeba sbírka rodinných fotek – v místě setkávání rodiny je tak stále na očích.

skola-interieru-z-redakcnich-navstev-drevostaveb-interier-obyvaci-pokoj-nabytek-doplnky-domaci-kino-projektor

Foto: Martin Zeman

Líbí se Vám tento článek? Sdílejte jej s přáteli na Facebooku...

Sdílejte tento článek s přáteli a pomozte nám šířit náš obsah mezi příznivce dřevostaveb na internetu.

facebook-logo-2019-100x100

Náklonnost k přirozeným materiálům a dřevu jsem objevila již při studiích architektury a šíření osvěty a inspirace z této oblasti mi dává velký smysl. Baví mě lidi motivovat k tomu, aby bydleli zdravě, komfortně a více či méně soběstačně.

Nejnovější články autora

Vaše komentáře (0)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Nábytek a doplňky”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop