Tisk
Reálná cena dřevostavby aneb co si představit pod pojmem levná dřevostavba

Reálná cena dřevostavby aneb co si představit pod pojmem levná dřevostavba

Jindřiška Kleknerová | Neděle, 03. září 2017 |

Přidat na Seznam.cz

Levná a rychle postavená dřevostavba je lákadlem pro mnohé. Občas člověk zaslechne, že splátka hypotéky na dům je menší, než tržní nájem městského bytu. Pravda to být může i nemusí, možnosti jsou opravdu různorodé, je třeba jít na věc od lesa. Poměrně příhodné místo pro začátek stavby ze dřeva...

Levné dřevostavby - nejsme v Americe

Napříč naším webem jsou na toto téma články, které vás mohou nejen inspirovat, ale také navést tím vaším správným směrem. Píšu "tím vaším", jelikož jsme různé osobnosti, s rozličnými představami i příjmy. Někomu stačí dřevostavba v podobě chatky o 50m², někdo by v domě menším než 200m² nemohl dýchat. Když se někdy podívám na americké dokumenty o bydlení, mám pocit, že průměrná americká žena do kuchyně menší než 40m² snad není ochotná ani nakouknout, natož v ní pro nedostatek prostoru něco servírovat.

Začnu tipem.

Moderní dřevostavba za cenu bytu

Máme tu jednu dřevostavbu, berte ji pouze jako příklad. Najdete ji v článku šéfredaktora, Michala Babora, který navštívil nově dokončenou, moderní dřevostavbu, v pořizovací hodnotě 2,8 milionu korun. Podlahová plocha je 111m² - název článku nelže, jde o Dřevostavbu za cenu běžného bytu. Mnoho dalších redakčních návštěv (nové články - návštěvy vydáváme na webu vždy ve středu) najdete v sekci Redakční návštěvy, které si velmi ceníme.

Dřevostavba do 1,5 milionu korun

Ano, to je krásná představa. To je prostě terno, mít nový dům za tuhle cenu. Otázka je, jak moc je to reálné a hlavně! Co přesně za tuhle cenu můžete dostat. Zaznamenala jsem na našem facebookovém profilu mírnou výtku ve smyslu, že cena té levné dřevostavby, kterou jsme představili, je bez ceny pozemku a navíc v základním standardu. No jistě! Chce se mi zvolat... Za tyhle peníze můžete dostat slušný dům, ale zcela jistě bez pozemku a více než jistě v základním standardu. V ceně prostě nebude kuchyňská linka, okna v barvě dřeva, obložení kamenem a ani závěsné wc... Více informací a detailů nabízíme v článku Lze pořídit dřevostavbu do 1,5 mil. korun? A jakou dřevostavbu získáte?

Typový projekt dřevostavby může být tím správným řešením

Ano, tím se podle všeho dá něco ušetřit. Je jistě dobrým krokem proklikat si všechny dostupné projekty dřevostaveb a pokusit se najít ten, který by splnil větší část představ o konkrétním vysněném domově. Můžete mít štěstí, a na takový narazit. S chutí bych si ale před touto akcí přečetla pěkný text redaktorky Dany Jakoubkové Typový projekt, rychlé a levné řešení dřevostavby.

Ceník a ceníky dřevostaveb jako samostatná kapitola

Zde mohu jen doporučit odkliknout se na článek, ve kterém podle mého najdete střízlivé stanovisko k ceníkům a také různé úhly pohledu na věc. Pevně věřím, že i text Jak pracovat s ceníky dřevostaveb vás může příjemně doprovodit ke startovní čáře na trati vedoucí k dřevostavbě podle "těch vašich" představ...

Přeji šťastnou cestu a vydařený start

Jindřiška Kleknerová

 

Těžce zařaditelná publicistka s lehce technickými předpoklady. Zajímám se o texty začínající básněmi a končící optimalizovanými články s příslušným počtem klíčových slov… S pokorou bydlím v nové dřevostavbě a spravuji tento web. Obojí mi dělá radost.

Nejnovější články autora

Vaše komentáře (1)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Aktuálně”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop