Tisk
Vzhůru do oblak po Stezce v korunách stromů

Vzhůru do oblak po Stezce v korunách stromů

Dagmar Šimonová | Pondělí, 17. říjen 2011 |

Přidat na Seznam.cz

Úchvatná dřevostavba vyrostla v sousedním Německu, v Národním parku Bavorský les. Pomocí výtahu, schodiště nebo rampy vystoupáte doslova mezi koruny vzrostlých stromů, odkud můžete nerušeně pozorovat krásnou okolní přírodu.Stezka v korunách stromů, po které se dostanete až do výšky 25 metrů nad zemský povrch, je zajímavou atrakcí i pro děti.

Krkolomná zkratka - chůze po trámechKrkolomná zkratka - chůze po lanech1300 metrů dlouhá cesta je zpříjemněna zastaveními s poučením o místní flóře a fauně a především se tu nachází několik krkolomných zkratek, kde si můžete vyzkoušet chůzi po ocelovém laně, kladině nebo dřevěných houpačkách. Samozřejmě bezpečně – vše je jištěno ocelovou sítí.

Dřevostavba, která vás dovede až nad špičky mohutných jedlí

44 metrů vysoká rozhledna na Stezce v korunách stromůPřevážně dřevěná konstrukce s proměnlivou výškou je zakončena mistrovským dílem – spirálovitou rozhlednou ve tvaru vejce, tyčící se do výšky 44 metrů. Dřevěné lepené nosníky zpevněné ocelovými ztužidly se klenou nad dvěma prastarými jedlemi a jedním bukem.

Prastaré stromy, nad kterými se tyčí rozhledna Po mírně svažité rampě, dlouhé 500 metrů člověk stoupá v těsné blízkosti stromů, pozoruje jejich proměnu, až se v nejvyšším místě dostane nad jejich koruny. Kromě pohledu na mohutné stromoví doslova z ptačí perspektivy, je návštěvník odměněn nádherným výhledem na Český i Bavorský les, s jasně patrnými vrcholky Alp na obzoru.

Mírný sklon rampy vede až nahoru na rozhlednuDetail dřevěné konstrukce s ocelovými ztužidlyCelá stezka i s rozhlednou je bezbariérová, rampy jsou navrženy ve velice mírném sklonu. Nejen, že se tak až na vrchol rozhledny dostanete na vozíku nebo s dětským kočárkem, její zdolání není vůbec fyzicky náročné.

Stezka je součástí rozsáhlého areálu

Pohled z rozhledny na dům Hanse EisenmannaZ vrcholku rozhledny uvidíte i úplný konec Stezky v korunách stromů – kompletně zrekonstruovaný dům Hanse Eisenmanna, ve kterém je umístěné návštěvnické centrum Národního parku Bavorský les. Zde se můžete poučit jak ve vnitřních prostorách, kde se nachází mnoho multimediálních expozic, tak v těsné blízkosti domu, kde je umístěná malá botanická zahrada a geologická výstava. Více o životě v Bavorském lese se poučíte i na začátku stezky, poblíž velkého parkoviště.

Vlk v zoologické zahradě v Bavorském leseTam totiž začíná procházka po přírodní zoologické zahradě, kde jsou umístěné druhy, které v této oblasti dříve žili. Na 250 hektarech je umístěno 16 velkých výběhů a voliér, ve kterých můžete narazit na vlky, rysy, sovy ale třeba i černého čápa. Výběhy jsou natolik rozsáhlé, že v nich zvířata mohou žít téměř přirozeným způsobem.

Stezka v korunách stromů v Bavorském leseStezka v korunách stromů v Bavorském leseStezka v korunách stromů v Bavorském leseInformační centrum v domě Hanse Eisenmanna

Více informací: Stezka v korunách stromů

Vaše komentáře (6)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Zajímavosti”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop