Tisk
Pečujeme o dřevo šetrně k životnímu prostředí

Pečujeme o dřevo šetrně k životnímu prostředí

Helena Petáková | Středa, 04. duben 2012 |

Přidat na Seznam.cz

Před více než čtyřiceti lety se na trhu objevila značka Xyladecor, původně s názvem Xylamon, který je kombinací dvou řeckých slov, xylos (dřevo) a ameuna (já chráním). Xyladecor chrání dřevo nejen prostřednictvím svých produktů, ale i ve spolupráci s občanským sdružením FSC Česká republika, národní iniciativou organizace Forest Stewardship Council.

 Globální partnersví FSC a AkzoNobel

Prvním Certifikovany výrobek FSC s logemglobálním partnerem FSC se svými značkami pro ošetření dřeva (Cuprinol, Pinotex, CetaBever, Sparlack, Flood, Sadolin a právě Xyladecor) stala společnost AkzoNobel. Cílem této spolupráce je zvýšit povědomí o značce FSC, odpovědném lesním hospodaření (nejen) v České republice a pomoci tak ochránit ohrožené české a světové lesy. V praxi to znamená realizaci společné spotřebitelské kampaně v hobby obchodech a propagačních akcí k celosvětovému dni „FSC Friday", věnovanému ochraně světových lesů. Samozřejmou součástí spolupráce je i používání certifikovaného FSC papíru jak pro kancelářské užití, tak pro tisk propagačních materiálů.

xyladecor7Ředitel FSC ČR, Ing. Tomáš Duda ke spolupráci říká: "Velmi vítáme, že právě AkzoNobel, společnost, která dlouhodobě velmi dbá o životní prostředí, se stala prvním globálním partnerem Forest Stewardship Council. Zároveň se těšíme na regionální spolupráci AkzoNobel Coatings CZ, která pomůže i v České republice zvýšit ve veřejnosti povědomí o šetrném lesním hospodaření a ochraně ohrožených lesních ekosystémů."

 Xyladecor mění logo a rozšiřuje nabídku

Nový logotyp XyladecoruMezi letošní novinky firmy patří Xyladecor UV+, bezbarvá lazura se dvěma druhy UV absorbéru, která chrání proti nepříznivému počasí a UV záření. Dalším produktem rozšiřujícím nabídku je Xyladecor STANDARD, dekorační tenkovrstvá lazura pro použití v interiéru i exteriéru se zvýrazněním struktury dřeva s průkopnickou technologií voda v oleji.

Xyladecor4AkzoNobel dále představuje Xyladecor TINOVA, unikátní prémiovou lazuru nejvyšší kvalitativní třídy. Inovativní technologie hybridního pojiva, která byla ve Švédsku společností AkzoNobel patentovaná (EP 0874875), vytváří vysoce pružnou membránu, která umožňuje povrchu neomezeně dýchat a zároveň jej trvale chrání. Tato lazura z poloviny tvořená rostlinnými oleji z obnovitelných zdrojů chrání dřevo až po dobu dvanácti let.

Xyladecor3Novinka Xyladecor PowerPad je stvořena pro jednoduché ošetření dřevěných podlah bez námahy. Kombinuje totiž výhody nanášení štětcem, kdy kartáčky pronikají přímo do drážek i plusy nanášení houbou, která klouže po povrchu. Způsob, jak dosáhnout dokonale hladké a rovnoměrné povrchové úpravy podlah je na světě. Druhým nástrojem pro zjednodušení práce s produkty od Xyladecoru je aplikační rukavice na Xyladecor Gel. Její hustá vlákna rovnoměrně nanášejí gel a vytvářejí hebký povrch. Rychlé a jednoduché použití bez zašpinění lze aplikovat na malých i velkých plochách.

„Pro rNovinky Xyladecoruok 2012 přicházíme s novinkami v oblastech ochranných lazur, dekoračních vrstev i aplikačních systémů, jež mají za úkol jediné – usnadnit práci při aplikaci," dodává Miroslava Plánková s tím, že produkty jsou určeny profesionálům ze stavebního oboru i pro použití v každé domácnosti.

 

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Zajímavosti”

Více článků »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop