Tisk
Crafty Camping – dřevostavba vlastníma rukama

Crafty Camping – dřevostavba vlastníma rukama

Dana Jakoubková | Pondělí, 15. květen 2017 |

Přidat na Seznam.cz

Nemáte ještě tip na letní dovolenou? Zkuste glamping v lesích anglického Dorsetu. Domů si povezete kromě nezapomenutelných zážitku také zručnost v práci se dřevem.

Za rostoucí popularitou glampingu stojí vybalancování toho nejlepšího z kouzla kempování a pohodlí hotelu. Bydlíte v těsném spojení s přírodou a přitom v luxusních stanech, malých chatkách nebo třeba v jurtách. Spíte v posteli, máte k dispozici zásuvku nebo i wifi, a přitom hvězdy na obloze, otevřené ohniště či zvuky lesy dva kroky od vás.

category 2241_field-kitchencommunal-yurt crafty-campingcraftycamping-hoppus-tipi-2

Poprvé se glamourous camping neboli "glamping" objevil v roce 2005 ve Velké Británii jako označení pro nocleh ve velkém stanu s puncem koloniálního luxusu. Dnes se glamping skloňuje po celém světě především v souvislosti s udržitelným ubytováním v přírodě.

craftycamping-hoppus-tipi-4craftycamping-woodlandworkshop-sitepics-1woodlandworkshop-course-greenwoodworking-polelathe-9


Crafty Camp v Yonder Hill u městecka Holditch v blízkosti Jurassic coast oplývá směsí klidu a kouzla, které podporují kurzy rukodělného zpracování dřeva tzv. lesní dílny. Komplex dřevěných stavbiček, rozptýlený kolem rybníku v lesích Robina Hooda, zahrnuje luxusní stromový dům Woodman's Treehouse, útulné stany a jurty, týpí nebo pastýřovu chatu, doplněné venkovní krytou kuchyní, lesní sprchou, saunovou jurtou, hernou i knihovnou, vše postavené výhradně z místního dřeva. Crafty Camp je také ideální lesní základnou pro výlety k vápencovému Jurskému pobřeží (UNESCO), ale i do Devonu a Somersetu.

www.mallinson.co.uk/glamping.html

Dana Jakoubková

Publicistka s náklonností ke smysluplným činům a věcem. Obdivuje brilantně provázané duchovní gangsterky, ale neodvrhne ani lyrické, tajemné, lakonické a současně vtipné příběhy s tématem originální syntézy křehkosti úmrtnosti.

Nejnovější články autora

Vaše komentáře (0)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Zajímavosti”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop