Prosklená slovinská dřevostavba má vše na svém místě (foto videospot)

Prosklená slovinská dřevostavba má vše na svém místě (foto videospot)

Redakce | Pátek, 15. prosinec 2017 |

Přidat na Seznam.cz

Stavbou si tvoříme prostor, ve kterém hodláme trávit velkou část svého života. Otázkou je, kolik takového prostoru potřebujeme, abychom se cítili spokojeni. Abychom si měli kam dát své věci, kde se vyspat a umýt, a kde si připravit jídlo. Slovinská dřevostavba naplňuje požadavky všech hledisek, na 82m² najdete vše na svém místě. Nic nechybí, nic nepřebývá.

Stavba připomínající skromnou chatku je patrová, boční řez znázorňuje jasné rozdělení na čtyři si rovné díly. Každý má svou úlohu a prostoru a nábytku tak přesně akorát. Všechny místnosti kromě koupelny jsou směrovány k prosklenné přední části, přímý výhled do okolního zeleného světa je tak samozřejmou součástí celého interiéru.


Fotografie oceněné slovinské dřevostavby si pohodlně prohlédněte ve foto videospotu

Tvar a typ menšího domu zcela respektuje své okolí, na okraji lesa byl postaven s důvtipem a úctou, ke krajině a životnímu prostředí vůbec.


Ideální a moderní dispozice malé dřevostavby

1st floorelevation 1ground floor

Obývací pokoj, jídelna, kuchyň a koupelna se saunou jsou v přízemí. Ložnice s otevřeným prostorem a výhledem na spodní patro najdeme v prvním patře.

section 1section 2Malá dřevostavba ve Slovinsku

Dispozice domu navozuje otázku, zda je určena jen pro dva stálé obyvatele a jejich příležitostné hosty; anebo pro víkendy rodiny s dětmi.
Obě varianty seskupení malá dřevostavba snese s pocitem harmonie a nejen tím si obhajuje své prvenství za nejlepší dřevostavbu Slovinska roku 2016.


Architekti: studio PIKAPLUS

Fotografie: MIHA BRATINA

Vaše komentáře (0)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Zajímavosti”

Více článků »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop