Když dřevo v interiéru dominuje, ale nezahlcuje

Když dřevo v interiéru dominuje, ale nezahlcuje

Lucie Němcová | Úterý, 05. listopad 2019 |

Přidat na Seznam.cz

Životní prostor, který lahodí svou křehkou elegancí a vyvážeností. Dřevěný povrch hraje prim a utváří zemitý rámec. Neutrální plochy bílé s akcenty dalších barev přidávají vzdušnost, lehkost, dynamiku a dotváří harmonický celek, který je možné v budoucnu proměňovat podle potřeby.

Celý koncept dřevostavby je promyšlen tak, aby teplota nestoupala příliš vysoko a byl uvnitř stále čerstvý vzduch. Tomu napomáhá vnější stínění i možnost křížového větrání.

interier-drevostavby-drevo-v-interieru-kozena-sedacka-kreslo-ulozne-prostory-krb-linoleum-koberec

Dvoumetrový střešní přesah zastavuje ostré slunce v nejteplejší sezoně ještě dřív, než se dostane dovnitř.

Jako podlahová krytina je pro celkové vyvážení interiéru zvoleno neutrální linoleum. Jeden z mála materiálů na trhu vyrobený z obnovitelných přírodních materiálů.

interier-drevostavby-podkrovi-drevo-v-interieru-kozena-sedacka-kreslo-ulozne-prostory-krb-linoleum-koberec

Všechny materiály jsou z lokálních zdrojů v blízkosti stavby, což snižuje náklady, redukuje odpad, ale také emise CO2 a celkový environmentální dopad. Jejich přírodní původ také zajišťuje nízké hodnoty nežádoucích látek v interiéru a snadnou recyklovatelnost.

Interiérové povrchy tvoří překližka z borovicového dřeva.


drevoastavby-casopis-titulka-1-2019-200x239

Tento článek vyšel v časopisu DŘEVO&stavby 1/2019. Kupte si tištěný časopis a přečtěte si další inspirativní články nejen o interiéru dřevostaveb...


interier-drevostavby-podkrovi-drevo-v-interieru-pracovna-hs-portal-balkon

Pracovnu v zadní části dispozice lze v budoucnu oddělit příčkou a vytvořit tak samostatnou místnost. Případně namísto vestavěných skříní vybudovat kuchyňku a získat tak samostatnou jednotku vhodnou třeba pro víkendové pobyty.

Foto: Jordi Anguera


Četli jste?

interier-drevostavby-z-clt-panelu
 
DaS 1-2019

Náklonnost k přirozeným materiálům a dřevu jsem objevila již při studiích architektury a šíření osvěty a inspirace z této oblasti mi dává velký smysl. Baví mě lidi motivovat k tomu, aby bydleli zdravě, komfortně a více či méně soběstačně.

Nejnovější články autora

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Ostatní”

Více článků »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop