Novinky na dům i do domu 2. díl

Novinky na dům i do domu 2. díl

Redakce | Úterý, 14. leden 2020 |

Přidat na Seznam.cz

V minulém díle článku Novinky na dům i do domu jsme si představili výklopná okna, žlaby a sekery. Dnešní článek vám opět přináší další zajímavé tipy pro oživení vašeho domu či bytu. Snem každého z nás je přeci bydlet v pohodlí a bezpečí, a to přední výrobci moc dobře vědí. Je tedy zřejmé, že novinek a inovací neustále přibývá.

Designové radiátory do každé koupelny

V dnešní koupelně by určitě neměly chybět trubkové (žebříkové) radiátory. Moderní a jednoduchý vzhled designového radiátoru KORATHERM AQUAPANEL není přehnaně extravagantní a hodí se do každé koupelny. Rovné, geometricky přesně uspořádané profily tohoto tělesa působí luxusním a neokoukaným dojmem.

novinky-na-dum-i-do-domu-koupelna-radiatory

Výběrem barevného odstínu ze vzorníku KORADO nebo RAL lze těleso přizpůsobit vzhledu koupelny nebo z něj udělat jedinečný designový prvek. I tento designový model je v provedení kombi, takže mimo topnou sezónu lze přitápět pouze elektrickým topným tělesem, které je součástí tohoto provedení koupelnového žebříku.

Více informací: www.korado.cz

KOMBIAIR – nejtišší řízené větrání s rekuperací

Schiedel KombiAir je nový typ řízeného větrání určený pro novostavby rodinných domů. Vlastní jednotka je navržena netradičně ve svislém provedení a podle testů patří k nejtišším rekuperačním jednotkám na evropském trhu dosažená hluková hladina je méně než 34 dB. Jeho hlavní předností je to, že:

  • navrhuje se již v projektové dokumentaci,
  • je součástí hrubé stavby.

novinky-na-dum-i-do-domu-Kombiair

Vybere se tak to nejvhodnější dispoziční řešení, čímž lze uspořit obytnou plochu i práci při instalaci rozvodů. Nepotřebujete technickou místnost a nejsou vidět ani žádné rozvody. Rekuperační jednotka Schiedel je osazena tepelným výměníkem s účinností 90 %.

Více informací: www.schiedel.com


Podívejte se na 1. díl novinek a tipů do vaší domácnosti

Novinky na dům i do domu 1. díl
 

Designovou řadu Gorenje Simplicity si zamilují fanoušci jednoduchosti

Minimalistický design a vysoce kvalitní materiály spojily smysluplné funkce, které se přizpůsobují potřebám a zvyklostem uživatele. Nová kolekce Simplicity je ztělesněním motta Gorenje „Life Simplified". Pro uživatele to znamená méně tlačítek a méně času stráveného v kuchyni.

novinky-na-dum-i-do-domu-Gorenje

Spotřebiče Gorenje Simplicity jsou k dispozici v tajemné černé nebo čisté bílé barvě a jsou navrženy s ohledem na maximální uživatelskou přívětivost. Portfolio zahrnují:

  • trouby,
  • varné desky,
  • chladničky,
  • mikrovlnné trouby,
  • odsavače par,
  • plynové desky.

Více informací: www.gorenje.cz

Desky Rigips skvěle izolují hluk

Každý dobrý investor řeší čas, peníze a kvalitu stavebního díla. Ne jinak tomu bylo i v případě vybudování malometrážních bytů v půdní nástavbě v pražské Českomoravské ulici v budově Harfa sport. Představě investora o:

  • maximální možné zvukové neprůzvučnosti,
  • úspoře místa,
  • času výstavby,
  • požární odolnosti.

Nejlépe vyhovovaly materiály od společnosti Rigips.


novinky-na-dum-i-do-domu-zvukova-izolace

Odborné akustické měření výsledného díla prokázalo, že norma 53 dB byla pokořena o celých šest decibelů. Investor rovněž velice ocenil i skutečnost, že v mezibytových stěnách s lichou střední deskou jsou zabudované trubní i kabelové instalace, aniž by tato skutečnost měla negativní vliv na vzduchovou neprůzvučnost.

novinky-na-dum-i-do-domu-zvukova-izolace-Rigips

Více informací: www.rigips.cz

Redakčně upraveno pro web

DaS 5-2019
Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Ostatní”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop