Novinky na dům i do domu 4. díl

Novinky na dům i do domu 4. díl

Redakce | Úterý, 28. leden 2020 |

Přidat na Seznam.cz

Plánujete stavět dům nebo zdokonalit interiér a chcete použít pouze kvalitní materiály? Přehled unikátních novinek ze světa exteriéru i interiéru vám přínášíme v tomto článku.

Pevná, ale velmi lehká střešní taška

Unikátní novinka z dílny společnosti BRAMAC, betonová taška Classic AERLOX, představuje další technologický posun ve výrobě betonových tašek.

Bramac-betonove-tasky-na-dum

Díky kombinaci optimalizace tvaru tašky, použití velmi kvalitního cementu a speciálního kameniva je tento model o 30 procent lehčí než srovnatelná betonová taška, přitom ale zachovává požadovanou pevnost. Ideální je proto pro krovy s limitovanou nosností.

Bramac-tasky-lehci-nez-klasicka-betonova

Více infromací: www.bramac.cz


Nový voskový olej na podlahy

Každá dřevěná podlaha, ať už je vyrobena z masivního dřeva nebo z aglomerovaných materiálů, potřebuje pečlivou údržbu, aby vydržela dlouho krásná. Nátěr tvrdým voskovým olejem ochrání podlahu před vodou i oděrem, je příjemný na dotyk a není náchylný k zašpinění.

Hardwaxoil-Titan-na-podlahy

Novinkou v nabídce společnosti Acolor jsou tvrdé vosky Ciranova HARDWAXOIL TITAN ve variantách mat, samet a hedvábí. Nanášejí se standardně i válečkem, mají prodlouženou dobu zasychání a vysokou odolnost vůči vodě.

Hardwail-Titan-voskovy-olej-na-podlahy

Více informací: www.acolor.cz


Automatické otevírání dveří

Automatické pohony dveří se dnes využívají nejen u vchodových a garážových vrat, ale s jejich pomocí lze pohodlně ovládat také interiérové dveře. To ocení nejen senioři nebo osoby se zdravotním omezením, ale každý, kdo někdy v domácnosti manipuluje s většími předměty nebo servíruje oběd pro velkou rodinu.

Příkladem mohou být interiérové dveře společnosti Hörmann s pohonem PortaMatic, který se ovládá pomocí dálkového ovladače nebo tlačítka. Výhodami tohoto pohonu není jen velké množství funkcí a možností individuálního nastavení, ale také minimální spotřeba elektřiny.

Hormann-pohon-na-dvere

Více infromací: www.hormann.cz


Požárně odolné cementotřískové desky CETRIS

Výrobce cementotřískových desek CETRIS, společnost CIDEM Hranice, neustále zlepšuje požární odolnost svých výrobků. Na konci roku 2018 byly zrealizovány testy stěnových konstrukcí, které ukázaly, že jejich předpokládaná požární odolnost 120 minut byla překročena o více než půlhodinu. Na jaro se připravuje i odzkoušení nových skladeb nosných obvodových konstrukcí dřevostaveb s odolností až 90 minut.

Cetris-cementotriskove-desky

Více informací: www.cetris.cz


Předchozí díly miniseriálu Novinek na dům i do domu:

Novinky na dům i do domu 1. díl
 
Novinky na dům i do domu 2. díl
 
Novinky na dům i do domu 3. díl
 
DaS 1-2019
Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Ostatní”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop