Pasivní domy na klíč - 4 tipy na pasivní dřevostavby z našeho katalogu projektů

Pasivní domy na klíč - 4 tipy na pasivní dřevostavby z našeho katalogu projektů

Redakce | Úterý, 15. leden 2019 |

Přidat na Seznam.cz

Budoucnost patří stavbám s nízkou energetickou náročností. Dle Evropské směrnice o energetické náročnosti budov bude možné stavět od roku 2020 pouze budovy s nízkou energetickou náročností, kam patří i pasivní domy na klíč. Ekologická nezávadnost, minimalizace neobnovitelné energie a použití obnovitelných zdrojů je trend, který se ve stavebnictví začíná prosazovat stále více.

Že se pasivní domy na klíč vzhledově nijak výrazně neliší od jiných dřevostaveb nebo i zděných domů, se můžete přesvědčit na čtyřech projektech pasivních domů na klíč, které jsme pro vás vybrali z našeho katalogu projektů dřevostaveb.


Pasivní dům na klíč "Brandýs nad Labem"

Vícepodlažní skeletový pasivní dům na klíč v rámci dotačního programu nová zelená úsporám pro čtyřčlenou rodinu s garáží, o užitné ploše 155 m2. Vytápění dřevostavby je řešeno teplovzdušně systémem Atrea, jako zdroj tepla slouží peletková kamna, solární systém a zásobník IZT o objemu 615 l.

pasivni-dum-na-klic-jednopodlazni-skeletova-pasivni-drevostavba-na-klic-brandys-nad-labem-penatus-1pasivni-dum-na-klic-jednopodlazni-skeletova-pasivni-drevostavba-na-klic-brandys-nad-labem-penatus-2

 

Více informací a cena projektu pasivního domu na klíč

Více informací a kontakt na dodavatele dřevostavby


Pasivní dům na klíč "Typový dům Kompakt II od Lukáše Pejsara"

Jednopodlažní pasivní dům na klíč z vrstveného dřeva pro čtyřčlennou rodinu s velmi nízkou energetickou náročností. Měrná roční potřeba tepla na vytápění je u této dřevostavby 19 kWh/m2, čímž splňuje požadavky na získání dotace 400 tis. z programu Nová zelená úsporám. Je zde použit konstrukční systém NOVATOP, který je v maximální možné míře ponechán jako pohledový, čímž interiéru dodává příjemné vnitřní klima a harmonické prostředí. Vytápění dřevostavby zajišťuje tepelné čerpadlo a vzduchotechnická jednotka. Fasádní obklad dřevostavby je zvolen z přírodního nenatíraného sibiřského modřínu.

Dřevostavba o užitné ploše 110 m2 s dispozicí 4+kk/4+1 s jedním nadzemním podlažím má vstup ze západní strany, zádveří a technické zázemí se šatnou. Dále jsou zde dva pokoje a ložnice s vlastní šatnou. Prostor obývacího pokoje je spojen s jídelnou a kuchyňským koutem. Prostor obývacího pokoje je propojen se zahradou přes venkovní terasu.

pasivni-dum-na-klic-jednopodlazni-drevostavba-na-klic-z-vrstveneho-dreva-kompakt-II-novahome-1pasivni-dum-na-klic-jednopodlazni-drevostavba-na-klic-z-vrstveneho-dreva-kompakt-II-novahome-2

 

Více informací a cena projektu pasivního domu na klíč

Více informací a kontakt na dodavatele dřevostavby


Pasivní dům na klíč "Tuchoměřice"

Vícepodlažní pasivní dům na klíč jako skletová dřevostavba s jednoduchou architekturou, řešená pro starší manžele či rodiny, které již nepředpokládají další zvětšování. Svým dispozičním řešením 4+kk/4+1 a užitnou plochou 144 m2 se dřevostavba blíží standardu městského bytu. Zajímavě řešený obytný prostor s kuchyní propojenou oddělenou a přesto propojenou s obývacím prostorem. Další úložný prostor je možno na přání vytvořit v půdním prostoru přístupném přes vyklápěcí schody. Dřevostavbu je možno provést dle přání zákazníka se sedlovou či valbovou střechou. V případě sedlové střechy se nabízí možnost obložit štít dřevem.

pasivni-dum-na-klic-vicepodlazni-skeletova-pasivni-drevostavba-na-klic-tuchomerice-penatus-1pasivni-dum-na-klic-vicepodlazni-skeletova-pasivni-drevostavba-na-klic-tuchomerice-penatus-2

 

Více informací a cena projektu pasivního domu na klíč

Více informací a kontakt na dodavatele dřevostavby


Pasivní dům na klíč "Typový dům Kreativ od Lukáše Pejsara"

Nízkoenergetický nebo pasivní dům na klíč z konstrukčního systému NOVATOP pro čtyř až pětičlennou rodnu s dispozicí 5+kk/5+1 a užitnou plochou 125 m2. Koncept pasivního domu na klíč byl inspirován otesaným kamenem, který je na severní straně ponechán v jeho původní hrubosti. Jižní stěna z deskového obkladového materiálu Cembonit připomíná vybroušený a vyleštěný kámen. Kompaktní tvar dřevostavby je důsledkem rozumného poměru mezi užitnou hodnotou a rozumně nastaveným rozpočtem. Přízemí poskytuje dostatek volného prostoru pro společné trávení času, naopak pracovna umožňuje klid pro práci, nebo možnost noclehu pro případnou návštěvu. V patře jsou dětské pokoje, ložnice se šatnou a koupelna.

pasivni-dum-na-klic-vicepodlazni-drevostavba-na-klic-z-vrstveneho-dreva-kreativ-novahome-1pasivni-dum-na-klic-vicepodlazni-drevostavba-na-klic-z-vrstveneho-dreva-kreativ-novahome-2

 

Více informací a cena projektu pasivního domu na klíč (včetně videa z realizace)

Více informací a kontakt na dodavatele dřevostavby


Kde získat více informací o pasivních domech na klíč?

Veletrh FOR PASIV

for-pasiv-logo-666x222Sedmý ročník veletrhu FOR PASIV zaměřeného na nízkoenergetické, pasivní a nulové budovy se stane ve dnech 7.–9. února 2019 největším svého oboru v Česku. Odborníkům i laikům se představí na větší ploše, s více vystavovateli a s významně rozšířenými expozicemi v oboru vytápění. Nabídne komplexní služby pro realizaci staveb na jednom místě. Uvažujete-li o stavbě pasivního domu na klíč, svého dodavatele tu jistě najdete!

Jak získat vstupenku na FOR PASIV 2019 zdrama?

 

Ročenka PASIVNÍ domy 2019

PD-2019-malyRočenka o pasivních domech stavěných všemi technologiemi používanými na českém trhu, principech jejich stavění, zkušenosti majitelů pasivních domů a výpovědi o tom, jak se v nich bydlí a žije. V neposlední řadě zde najdete konkrétní projekty pasivních domů, z nichž si můžete vybrat právě ten svůj ať už zděný pasivní dům či na bázi dřeva.

Ročenku PASIVNÍ domy můžete získat ZDARMA v rámci veltrhu FOR PASIV 2019 na stánku 2D03 našeho vydavatelství PRO VOBIS.

Koupit ročenku PASIVNÍ domy 2019 v e-shopu (dostupná po skončení velerthu)

 

Rubrika Pasivní domy na našem webu

Pasivní domy na klíč, principy, technologie, projekty a další zajímavé informace o dřevostavbách v pasivním standardu naleznete v článcích z rubriky Pasivní domy.

Vaše komentáře (0)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Pasivní domy”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop