Hygge - mini dřevostavba ve stylu severského pohodového přístupu k životu

Hygge - mini dřevostavba ve stylu severského pohodového přístupu k životu

Michal Babor | Pátek, 23. srpen 2019 |

Přidat na Seznam.cz

Hygge – slovo stejně módní jako severská krimi nebo severský styl interiéru. Hygge je dánské a norské slovo, vyjadřující pohodový přístup k životu, pohodlné bydlení a umění najít si něco krásného v každém okamžiku. Spojení s tichem, přírodou a intenzivním vnitřním prožitkem.

Pokud k takovým okamžikům potřebujete střechu nad hlavou, mohla by se vám hodit dřevostavba - minidomek A45, který pro newyorskou společnost Klein House navrhl dánský ateliér BIG.

hygge-mini-drevostavba-v-severskem-stylu-bydleni-v-prirode-exterier

Jde o první ze série malých dřevostaveb, které firma plánuje nabídnout zákazníkům po celém světě do čtyř měsíců od objednávky. Mini domek má na ploše 17 čtverečních metrů otevřený obývací pokoj s minikuchyňkou, vanou a patrem na spaní.

hygge-mini-drevostavba-v-severskem-stylu-bydleni-v-prirode-interier-obytny-prostor

hygge-mini-drevostavba-v-severskem-stylu-bydleni-v-prirode-interier-kuchynka

hygge-mini-drevostavba-v-severskem-stylu-bydleni-v-prirode-interier-drevena-koupelna

Konstruován je z borového dřeva, izolován korkovými deskami a na podlaze má jedlové dřevo. Dřevěný domek se skládá z modulů, které se montují na místě na čtyři betonové pilíře, takže jej lze postavit i v odlehlejších místech, kam se nedostane těžší technika.

hygge-mini-drevostavba-v-severskem-stylu-bydleni-v-prirode-les-vecer

Prefabrikované minidomky mají rostoucímu počtu městských obyvatel umožnit únik do přírody. Firma plánuje se svým záměrem oslovit známé světové architekty a vytvořit tak různorodou kolekci staveb různých stylů.

hygge-mini-drevostavba-v-severskem-stylu-bydleni-v-prirode-les

Foto: Matthew Carbone

DaS 3-2019
Mgr. Michal Babor

Z životní dráhy učitele, kterým jsem chtěl být snad už v peřince, jsem před drahnou řádkou let zběhl do sféry časopisů o bydlení. Ze zaměstnance jsem se před deseti lety stal zaměstnavatelem, ale redakční práci zůstávám věrný...

Nejnovější články autora

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Zajímavosti”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop