Typizovaná mini dřevostavba nebo originál? Zahradní domky a chatky

Typizovaná mini dřevostavba nebo originál? Zahradní domky a chatky

Jiří Kuthan | Pátek, 05. červenec 2019 |

Přidat na Seznam.cz

Nářadí, kolečko, bedny na sklizeň ovoce, substráty, sekačka – kam všechno uložit? Během léta se místo najde, ale co na zimu? Před časem jsme vám v článku představili malé zahradní dřevostavby v podobě grilovacích domků a altánů. Tentokráte se podíváme na zahradní domky určené pro uložení nářadí, techniky a nejrůznějšího náčiní potřebného na zahradě.

Když není místo v domě, řešením je zahradní domek nebo chatka

Velká většina nových rodinných domů s prostorem pro zahradní náčiní a potřeby nepočítá, nasnadě je proto koupě zahradního domku či chatky. V běžné nabídce hobby marketů je nabízeno několik standardních modelů většinou srubové konstrukce ze smrkového dřeva bez povrchové úpravy.

Výhodnější je však nákup u specializovaných výrobců zahradních dřevostaveb – mívají mnohem širší nabídku, dokáží sofistikovaněji poradit s výběrem a v neposlední řadě nabízejí výrobky kvalitnější, většinou z opracovaného smrkového dřeva včetně jeho adekvátního ošetření. Navíc jsou schopni vyrobit chatku na nářadí přesně podle námi zadaných rozměrů a tvarů, včetně okenních otvorů, které si navrhneme.

zahradni-dreveny-domek-na-zahhradni-naradi-a-techniku

Foto: King of sports

Chatka pro letní přespání nebo sklad všeho zahradního náčiní

Zahradní domek může být koncipován jako chatka, v níž si mohou během léta hrát děti nebo může posloužit jako noclehárna při větší akci na zahradě. Na zimu je pak výborným skladem všeho náčiní, které můžeme uložit na speciální věšáky či do polic, pro ostatní potřeby snadno nainstalujeme regály.

maly-zahradni-dreveny-domek-na-zahhradni-naradi-a-techniku

mini-zahradni-dreveny-domek-na-zahhradni-naradi-a-techniku

Obr.: Pro uskladnění zahradních nebo sportovních potřeb si vystačíme s menším dřevěným domkem čistě utilitárního architektonického řešení. Foto: UNOPIÙ

Zahradní domek jako designový doplněk zahrady

V neposlední řadě bude zahradní domek také výrazným doplňkem zahrady – volme proto také podle vzhledu. Anebo si rovnou pořiďme stavbu co dům dal, tak jako na úvodním obrázku. Všestranným nárokům určitě nevyhoví, ale stane se originálem, který v žádném obchodě k dostání není.

maly-zahradni-dreveny-domek-na-zahhradni-naradi-a-techniku-zelena-strecha

maly-ctvercovy-zahradni-dreveny-domek

 

Vaše komentáře (0)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Zahrada”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop