Vytvořte si na zahradě oázu odpočinku, poradíme jak na to!

Vytvořte si na zahradě oázu odpočinku, poradíme jak na to!

Komerční sdělení | Úterý, 24. květen 2022 |

Přidat na Seznam.cz

Ať už je to jakkoliv, poradíme jak snadno a rychle vykouzlit domácí oázu odpočinku na vaší zahradě.

Léto se blíží a s ním i nekonečné letní večery, popíjení při západu slunce, zábava s přáteli, rodinou, ale i o samotě. Venku je dlouho světlo a vy máte několik hodin na zasloužený odpočinek po práci. Nyní, v polovině jara, je nejvyšší čas se zamyslet nad tím, zda prostor k odpočinku na zahradě či terase splňuje veškerá vaše očekávání. Možná budete takové místo vytvářet poprvé, možná jen trochu vylepšíte to staré.

Soukromí až za roh


Tohle je chvilka pro vás a vaše blízké, takže na zvědavé pohledy sousedů zde není místo. Pokud nemáte zahradu ohraničenou stromy a keři, zvažte pořízení pergoly, kterou může kopírovat bambusová stěna, nebo můžete nechat konstrukci porůst popínavými rostlinami. Květinová stěna chrání nejen před sousedy, ale také před větrem a přímým sluncem, které může být v létě nepříjemně ostré. To samé platí pro terasy a krytí pohledu do ulice nebo z protějších domů.

DrevoaStavby.cz | Dřevěná pergola v zahradě

Zdroj: Dreamstime

Do přírody jedině dřevo?


Je pravda, že kombinace zelenající se přírody, barevných květů a dřevěného nábytku lahodí oku nejvíce. Do vzdálenějšího koutku zahrady krásně zapadne jedna nebo dvě zahradní lavičky a vytvoří tak příjemný koutek na čtení či relaxaci. To nic nemění na tom, že populární zahradní lavičky jsou také kovové nebo plastové, různých barev, velikostí a řešení. Dnes je k dostání velký výběr zahradních laviček a tak si může každý vybrat podle svého vkusu. Vždy při výběru materiálu ale myslete nejen na design, ale také na pohodlí a údržbu.

DrevoaStavby.cz | Zahradní lavičky na vidaXL.cz

Zdroj: Dreamstime

Pro zábavu i odpočinek


Ke grilovacímu koutku nebo venkovnímu posezení ale lavička stačit nebude. Zejména, pokud máte často návštěvy, pořiďte raději celý zahradní set. Ten může, ale nemusí ladit s lavičkou a pohodlí by mělo být na prvním místě. Populární je například ratanový nábytek, nebo nábytek z odolného dřeva. Při pořízení zvažte mimo jiné právě i odolnost materiálů, která se bude odvíjet od umístění zahradního setu.

DrevoaStavby.cz | Ratanový zahradní nábytek na vidaXL.cz

Pokud máte zahradní set v plánu umístit pod střechu nebo zastřešenou pergolu, není co řešit. V tom případě se odolností materiálu není třeba zabývat tolik a přednost můžete dát designu před praktičností. Zahradní nábytek snadno zútulníte vhodně zvolenými polštáři, které navíc můžete obměňovat podle sezóny.

Do blízkosti zahradní soupravy nezapomeňte umístit koš s dekami a dostatečné osvětlení, abyste si mohli užívat venkovní zábavu co nejdéle. Pokud chcete prodloužit sezónu, kterou můžete na zahradě strávit, doporučujeme pořídit také tepelnou lampu, která vás udrží v teple i za chladnějšího počasí.

DrevoaStavby.cz | Set zahradního nábytku na vidaXL.cz

Pokud vyberete zahradní set do tvaru "U" nebo "L", můžete doprostřed umístit stylové přenosné ohniště, které bude mít stejný efekt jako lampa, ale vykouzlí mnohonásobně romantičtější atmosféru.

DrevoaStavby.cz | Zahradní set na vidaXL.cz

Zdroj: Dreamstime

Zahradní lavičky a zahradní sety za výhodné ceny→

Vaše komentáře (1)

Nejnovější články v kategorii “Zahrada”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop