I garáž dřevostavby může být uměleckým dílem

I garáž dřevostavby může být uměleckým dílem

Lucie Němcová | Pátek, 26. duben 2019 |

Přidat na Seznam.cz

Svojí funkcí je garáž pro mnohé majitele dřevostavby nepostradatelná, esteticky je ale oříškem. Velký objem hmoty s neurčitou velkou plochou garážových vrat. Není pochyb, že je zde nemalý potenciál, jak si s takovým prvkem pohrát. Jeden takový kreativní projekt je výsledkem propojení nápadité firmy, současných technologických postupů a kreativní designérky. Díky němu mohl vzniknout set jedinečných garážových vrat, za kterými se zkrátka ohlédnete.

Digitální potisk garážových vrat

Tato originální série je vytvořena technologií digitálního tisku společnosti Kružík na čelní plochu vrat, která využívá inkoustový tisk s vytvrzováním UV lampou. Povrch je následně lakován matným PUR lakem, což zvyšuje odolnost proti UV záření i proti oděru a otěru na maximum. Tisková technologie je schopna pracovat ve třech osách s rozlišením 360 dpi, což umožňuje nadstandardně kvalitní rozlišení tisku na vratový panel.

Garážová vrata pro moderní dřevostavby

Způsob potisku pak dále pozvedá návrh kolekce UNICO, kterou vytvořila zkušená designérka Iva Bastlová. 10 dekorů je pečlivě vybráno tak, aby souzněly s moderní architekturou. Grafika na sebe nemá strhávat pozornost ani šokovat, ale vytváří z garážových vrat netradiční „klenot". Některé dekory je možné graficky upravit, aby barevně perfektně seděly ke stavbě samotné.

Bez debat jde o způsob, jak vnést do vizuálního stylu garážových vrat u vaší dřevostavby hravost a originalitu. No posuďte sami...

moderni-drevostavba-s-garazi-designova-garazova-vrata-2

Obr.: Vizuální akcent oživuje vstupní prostor před dřevostavbou a působí svou strukturou v detailu i z dálky. Foto: Kružík

moderni-drevostavba-s-garazi-designova-garazova-vrata-4

moderni-drevostavba-s-garazi-designova-garazova-vrata-5


ing-iva-bastlova-interierova-designerka
Ing. Iva Bastlová DiS.

V oboru interiérového designu působí od roku 2002. Navrhuje kompletní privátní i veřejné interiéry, a v posledních letech i produktový design pro české výrobní společnosti. Současně také přednáší pro širokou i odbornou veřejnost a organizuje doprovodné programy při veletrzích o bydlení. Pravidelně navštěvuje zahraniční veletrhy a z nich přináší reportáže v odborném magazínu Interiéry, který vydává.

Garážová vrata Unico jsou takovou pomyslnou výjimkou, protože se specializuje na tvorbu v interiéru. Jsou však důkazem toho, jak interiér na exteriér plynule navazuje a nic nelze vytrhnout z kontextu.

 

moderni-drevostavba-s-garazi-designova-garazova-vrata-3

Obr.: Namísto nudných jednobarevných ploch zde máme plnohodnotný estetický prvek, který dřevostavbu skvěle doplňuje. Foto: Kružík

moderni-drevostavba-s-garazi-designova-garazova-vrata-8

moderni-drevostavba-s-garazi-designova-garazova-vrata-7

Obr.: 3D efekt jde úplně mimo zaběhnuté stereotypy, které se nám v souvislosti garážových vrat vybaví. Jak osvěžující! Foto: Kružík

designova-garazova-vrata-3d-efekt-detail

moderni-drevostavba-s-garazi-designova-garazova-vrata-6

moderni-drevostavba-s-garazi-designova-garazova-vrata-9

Foto: Kružík

Náklonnost k přirozeným materiálům a dřevu jsem objevila již při studiích architektury a šíření osvěty a inspirace z této oblasti mi dává velký smysl. Baví mě lidi motivovat k tomu, aby bydleli zdravě, komfortně a více či méně soběstačně.

Nejnovější články autora

Vaše komentáře (6)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Garáž”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop